Havermout

*Puur en Lekker gaat verder op http://www.proevenmetliefde.nl, kijk hier voor meer recepten!* 

Mijn ideale vrije dag begint met een rondje hardlopen. Niks is zo lekker om rustig wakker te worden terwijl je de frisse lucht opsnuift, dieren om je heen ziet bewegen en je daar vrij weinig voor hoeft te doen (o ja, behalve rennen). Een zilverreiger die met me mee vliegt, de eerste lammetjes in de wei, ooievaars op halve meter afstand.. een goed begin van de dag (dan noem ik maar even niet de hond die me grommend achterna rent, de zwanen die naar me blazen als ik naar ze kijk en de agressieve ganzen waar ik bang voor ben en gerust een rondje voor omloop)! Wanneer ik thuis kom en weer ben opgewarmd met een warme douche, barst ik van de energie. Om dat geluksgevoel vast te houden ontbijt ik met een kom warme havermout. Het schijnt dat je van havermout lagere pieken krijgt in je bloedsuiker. Het vult langer en bevat veel vezels. Havermout klinkt saai, maar je kunt eindeloos variëren met ingrediënten.

Havermoutpap:

 Ingrediënten:

  • amandelmelk
  • havermout
  • rijpe banaan
  • amandelen
  • bosbessen
  • theelepel pindakaas
  • scheutje agave
  • chiazaadjes
  • kaneel

 Bereiding:

Doe de melk en havermout in een steelpannetje en zet het op laag vuur. Je kunt eigenlijk elke soort melk gebruiken. Rijstmelk werkt ook prima. Snijd de banaan in schijfjes en doe deze er doorheen. Blijf roeren! Wanneer je roert wordt de banaan helemaal opgenomen door de havermout en de melk. Ondertussen kun je de kaneel en het scheutje agave toevoegen. Dit is naar smaak. Misschien vind je het zonder ook wel lekker, de banaan maakt het ook al iets zoeter. Wanneer je geen agave hebt kun je ook gewoon suiker gebruiken. Laat het pruttelen, maar roer ondertussen wel goed. Na een paar minuten in een kommetje schenken en toevoegen wat je maar lekker vindt! Ik houd van amandelen. De pindakaas in combinatie met banaan is ook erg lekker, de kaneel maakt het af. Chia zaadjes schijnen een superfood te zijn. Ik vind ze gewoon lekker. Nooit gedacht dat ik zoveel kon schrijven over havermout, maar ik hou er wel van! Een lekker winters ontbijt!

Advertenties

One thought on “Havermout

  1. Esther schreef:

    bedankt Nel, kaneel was een beetje een vergeten product voor mij, inspirerend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: