Tomatensoep

*Puur en Lekker gaat verder op http://www.proevenmetliefde.nl, kijk hier voor meer recepten!* 

Wanneer het buiten druilerig en koud is gaat er niks boven een lekkere, warme soep. Sowieso eten we twee keer in de week soep en het lekkerst (en leukst) is om zelf een soepje te maken. Op zondag probeer ik vaak alvast de soep voor maandag te maken, zodat de smaken lekker een nachtje kunnen intrekken. Wanneer ik dan op maandag en donderdag uit mijn werk kom en niet veel later naar yoga ga, hoef ik alleen maar even de soep op te warmen en zit ik niet al te vol, ideaal!

Aangezien ik helemaal gek ben op tomatensoep, kon ik het niet laten dit recept met jullie te delen. Deze soep is erg makkelijk te maken, bevat weinig ingrediënten en is heerlijk vol van smaak. Deze tomatensoep doet het ook erg goed als voorgerecht. Wist je dat tomaten helpen je huid te beschermen tegen de zon? En als je tomaten verwarmt neemt je lichaam de voedingsstoffen in de tomaat gemakkelijker op. Altijd handig om te weten..

Tomatensoep:

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 middelgrote bruine uien (400 gr), fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 kg tomaten, ontveld, grofgehakt
  • 1l kippenbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/4 kopje grofgehakte verse basilicumblaadjes

Naar eigen smaak:

  • snufje ketoembar
  • mespunt laos
  • beetje suiker als je van een iets zoetere soep houdt

Bereiding:

Doe de olijfolie in een grote pan. Snijd de uien voeg deze toe aan de pan. Bij knoflook las ik eens de regel; 1 teentje per persoon + een voor de liefde. Aangezien wij niet vies zijn van een beetje knoflook is dit voor ons geen probleem. Wanneer je niet zo weg bent van de knoflook (of nog een afspraak hebt waarin andere mensen betrokken zijn) kun je natuurlijk ook 2 teentjes minder doen. Wist je trouwens dat als je het middelste stukje van de knoflook wegsnijd, je ook niet meer uit je mond ruikt naar knoflook? Altijd het proberen waard!

Voeg de knoflook aan de uien toe en roer tot de ui mals is. Voeg de tomaten toe en laat alles lekker sudderen. Roer af en toe. Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe. Laat zonder deksel nog 15 minuutjes sudderen, je zult zien dat de soep indikt. Voeg de kruiden toe voor extra smaak. Vaak proef ik tijdens het koken wat me lekker lijkt. De ene keer zijn dat meer kruiden dan de andere keer. Experimenteer en proef wat je zelf lekker vindt! Komijn is vaak ook erg lekker. Roer vlak voor het serveren basilicum door de soep. Lekker als voorgerecht, maar ook prima te doen als hoofdgerecht.

Advertenties
Getagged ,

2 thoughts on “Tomatensoep

  1. Coccinella schreef:

    Leuke voorstelling van het gerecht en mooie foto’s ! Doe zo voort!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: