Spaghetti met pindakaas

*Puur en Lekker gaat verder op http://www.proevenmetliefde.nl, kijk hier voor meer recepten!* 

Over vreemde combinaties gesproken.. Pindakaas met spaghetti. Volgens sommige mensen niet echt een gangbare combinatie waarvoor je snel zult kiezen. Volgens mij valt dat best mee. Pindasaus bij de bami kan toch ook? Waarom dan geen pindakaas bij de spaghetti? Misschien klinkt de titel niet zo aanlokkelijk, maar toch zou ik zeker de kans aangrijpen om dit gerecht te maken. Het is simpel, snel en erg lekker. De combinatie bleekselderij en pindakaas is bovendien ook goed te doen. Probeer maar eens een stengel bleekselderij met pindakaas, een ideaal tussendoortje.

Normaal gesproken zijn we niet vies van een beetje knoflook. Gister kochten we weer verse knoflook en de teentjes waren behoorlijk groot uitgevallen. Voor de zekerheid deden we deze keer dus maar 1 teentje in het gerecht. En dat was maar goed ook! De knoflook was erg scherp (vers dus), wel iets om rekening mee te houden als je ermee kookt!

Ok. Spaghetti met pindakaas dus. Het recept:

Ingrediënten:

  • Doperwten
  • 3 bosuitjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 120 gr. spaghetti

Voor de dressing:

  • 3 grote lepels pindakaas
  • 1 eetlepel honing
  • beetje water
  • beetje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • citroensap

Bereiding:

Kook water voor de spaghetti en kook deze volgens de aanwijzingen op het pak. Maak ondertussen vast de dressing: Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender, laat alles goed mixen en zet even weg.

Doe wat olijfolie in een pan en laat de bleekselderij en bosui zachtjes fruiten. Ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de doperwtjes en de spaghetti toe. Haal van het vuur, voeg de dressing toe en laat nog een uurtje staan in de koelkast, totdat alle smaken goed in zijn getrokken. Eet smakelijk!

Advertenties
Getagged

2 thoughts on “Spaghetti met pindakaas

  1. Annalies schreef:

    Ik zie jullie nog wel eens een leuk klein restaurantje beginnen. Kom ik ZEKER een keer langs. Water loopt me iedere keer in de mond als ik op deze site kom.
    Succes en vooral smakelijk eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: