Chocolade ijstaart

*Puur en Lekker gaat verder op http://www.proevenmetliefde.nl, kijk hier voor meer recepten!* 

Na lange tijd weer een recept van Puur en Lekker! Eigenlijk was het mijn bedoeling om het salade recept van Jacobus te posten, maar aangezien de sla in de kas verlept is door de te hoge temperaturen (doet het niet zo mooi op de foto’s ;)) bij deze een ander recept. Het begon vrijdag eigenlijk al. Meestal plannen we op vrijdag wat we de rest van de week gaan eten en vaak maak ik in het weekend ook iets lekkers voor bij de koffie. Het leek me wel leuk om voor de verandering eens een rauwe taart te gaan maken. Toen ik dit voorstelde aan mijn lieve vriend bleef het even stil. ‘Weer eens iets anders’ probeerde ik nog. Het blééf angstvallig stil van zijn kant. ‘Maar liefie, wat moeten we met een rouwtaart?’ kwam er aarzelend uit. Enfin, toen we dit misverstand hadden uitgesproken, kon ik niet het juiste recept vinden en lieten we het maar even links liggen. Totdat ik gister op een recept stuitte wat ik wel moest uitproberen! De meeste ingrediënten waren in huis. Vriendlief die nietsvermoedend zat te wieden in de tuin werd ruw verstoord van zijn bezigheden, want er moesten foto’s gemaakt worden! En hier is ‘ie dan; het recept van een wel heel lekkere ijstaart:

Recept voor de chocolade ijstaart:

Ingrediënten voor de korst:

  • 10 dadels zonder pit
  • 170 gr amandelen
  • 4 flinke eetlepels kokosolie
  • 100 gr. havervlokken

Ingrediënten voor de vulling:

  • een blik kokosmelk
  • 22 dadels zonder pit
  • 4 eetlepels rauwe cacao
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 eetlepels maïszetmeel
  • scheutje vanille extract
  • scheutje agave
  • aardbeien voor de garnering
  • beetje rasp van een citroenschil

Zo maak je de korst:

Doe de dadels, amandelen, havervlokken en kokosolie in een blender en mix alles goed door elkaar. Waarschijnlijk moet je regelmatig even pauzeren om korrels van de kant de schrapen. Zorg dat je een korrelig geheel over hebt en bedek hiermee een springvorm of een ovenschaal. Ik gebruik zelf altijd de extra vierge kokosolie (verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel of de Tuinen). Kokosolie heeft veel wonderlijke eigenschappen  (ik gebruik het ook als olie voor op mijn gezicht). Het zorgt er in dit recept voor dat het allemaal mooi met elkaar combineert en een geheel wordt.

Zo maak je de vulling:

Mix in een blender de ingrediënten voor de vulling, behalve de agave. Zorg ervoor dat je een mooi smeuïg geheel krijgt. Proef even of je vind dat het zoeter moet, voeg naar smaak de agave toe. Natuurlijk kun je inplaats van agave ook gewoon suiker gebruiken. Ik gebruik zelf altijd rauwe cacao. Het wordt gerekend als een superfood en is wederom verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel. Kijk hier als je geïnteresseerd bent naar meer voordelen over cacao. Verdeel de vulling over de korst en zet het een paar uren weg in de vriezer zodat alles mooi op kan stijven. Garneer met gesneden aardbeien, citroenrasp en eventueel wat geschaafde chocolade en klaar is je heerlijk frisse ijstaart! Echt het proberen waard.

Advertenties
Getagged

2 thoughts on “Chocolade ijstaart

  1. Marie-José schreef:

    Lijkt me heel lekker die ijstaart met kokosolie dadels en cacao, wat zou je kunnen nemen om de havervlokken te vervangen? misschien nog andere notenkruimels?? of rijstvlokken?
    als ik dit recept wil maken moet het gluten en lactosevrij zijn !

    • puurenlekker schreef:

      Hoi Marie-José, ik zou inderdaad een combinatie van verschillende noten gebruiken om het glutenvrij te maken. Hazelnoten zijn ook heel lekker en gaan denk ik erg goed samen met de chocoladevulling! De haver is niet onmisbaar in dit recept en makkelijk te vervangen door iets anders. Ik heb zelf nog nooit rijstvlokken gebruikt, dus ik zou niet weten hoe de smaak daarvan is in dit recept. Je zou het kunnen proberen! Succes! Hij is erg lekker..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: