Stoofpot met zoete aardappel en naan

*Puur en Lekker gaat verder op http://www.proevenmetliefde.nl, kijk hier voor meer recepten!* 

Vandaag een recept van een stoofpotje. Deze doet het vast erg goed op een herfstachtige dag, na een heerlijke boswandeling, maar ik kan je verzekeren; ook in de lente smaakt hij erg goed. Wij maakten geen boswandeling, maar hebben een dagje geslenterd door de Apenheul. Verrassend hoelang je naar apen kunt blijven kijken zonder dat het gaat vervelen..

Eenmaal thuis was de stroom uitgevallen. En dat was even lastig, want we hadden net in de auto bedacht dat we het ijstaartje van vorige week zo lekker vonden dat het zeker een tweede poging verdiende. Een beetje lastig noten en dadels vermalen zonder blender. Laat staan als de vriezer het niet doet, dan blijft er weinig van de ijstaart over. Gelukkig was het na een uurtje opgelost en nadat de ijstaart in de vriezer stond op te stijven kon ik beginnen met het maken van het stoofpotje.

In dit gerecht zit zoete aardappel. Ondanks wat zijn naam doet vermoeden, is de zoete aardappel goed voor je bloedsuikerspiegel. Hij houdt de bloedsuikerspiegel mooi stabiel. Ook bevat de zoete aardappel veel vitamines, het schijnt de meest voedzame groente te zijn vanwege de zeer hoge voedingswaarde. Puur en lekker!

Recept stoofpotje:

Ingrediënten:

  • Een blik gepelde tomaten
  • Vegetarisch bouillonblokje (natuurvoedingswinkel)
  • 2 stengels bleekselderij
  • Een blonde ui
  • Een teentje knoflook
  • Twee zoete aardappels
  • Champignons
  • Kidneybonen
  • Wortels
  • Kopje water
  • Naanbrood voor het dippen
  • Garam masala (bij de toko vandaan)
  • Kummel
  • Chillipoeder
  • Kerriepoeder

Bereiding:

Snijd de groenten en fruit de ui en bleekselderij op een laag pitje. Wanneer je de groenten fruit komen de smaken beter vrij en kunenn ze optimaal met elkaar mengen. Doe er na een paar minuten de zoete aardappel bij. Bak even mee en na een paar minuten kun je de rest van de ingrediënten toevoegen (behalve het naanbrood). Voeg ook de kruiden toe en laat het gerecht lekker pruttelen op een laag vuurtje. Een stoofpot is het lekkerst wanneer het een paar uren pruttelt met de deksel op de pan. Roer af en toe wel en voeg eventueel wat meer water toe als het te dik wordt.

Serveer met naanbrood en eventueel een dip van volle, griekse yoghurt met een teentje knoflook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: