Taartje met geroosterde aardbeien

*Puur en Lekker gaat verder op http://www.proevenmetliefde.nl, kijk hier voor meer recepten!*

Zit je klaar met een kop koffie? Een lekker muziekje? Dan komt hier het recept van een niet zo pure maar wel lekkere taart.

Het is leuk om mijn vrije tijd te besteden aan een van mijn favoriete tijdsbestedingen; bakken. Maar het állerleukst is iets maken wat je weg kunt geven. Dit weekend is voor ons een weekend vol feestjes. Soms is het lastig om een geschikt cadeautje te vinden, maar geld geven is ook zo saai. Daarom vind ik het leuk om een taartje weg te geven met onderin een verrassing. Zo ook deze keer. Ik stuitte op een recept van een taart met aardbeien. Het mooiste was natuurlijk geweest als ik de aardbeien uit onze tuin had gebruikt, maar ja.. die had ik vanochtend al verwerkt in het ontbijt.  Dit is een simpel recept, door de suiker en bloem niet erg puur, maar de suiker kun je ook vervangen door stevia en agave. En de bloem door speltbloem.

Recept van het taartje met geroosterde aardbeien:

Ingrediënten:

Voor de geroosterde aardbeien:

  • 1 bakje aardbeien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel agave

Voor het taartje:

  • 50 gr. boter
  • 500 ml karnemelk
  • 300 gr. bloem
  • 2 eieren
  • 75 gr. suiker

Zo maak je de aardbeien:

Snijd de aardbeien door de helft. Doe ze op een rooster en sprenkel er het mengsel van olijfolie en agave overheen. Doe ze in een oven op 220 graden en laat ze een half uurtje in de oven bakken. Houd ze wel even in de gaten, het sap wat eruit komt wordt een beetje dikker, maar het mag niet bruin worden van kleur.

Zo maak je de taart:

Ondertussen kun je het deeg voor de taart maken. Mix alle ingrediënten luchtig door elkaar heen. De boter kun je van te voren zacht laten worden, anders krijg je klonten in het beslag. Wanneer je een mooi beslag hebt, kun je het in een springvorm gieten. Ik gebruik vaak kleine springvormen, omdat we maar met zijn tweetjes zijn. Wanneer ik beslag over heb giet ik het altijd in een muffinvorm. Wanneer de muffins klaar zijn doe ik ze in de vriezer of ik geef ze weg, zo heb je altijd iets in huis (of niet, als je ze weggeeft :)). Wanneer het beslag in de juiste vorm zit leg je de aardbeien er bovenop. Tijdens het bakken zinken ze nog iets dieper in het beslag. Zet het taartje in de oven. Afhankelijk van de grootte kun je ze in 30 minuten bakken. De muffins had ik 30 minuten in de oven, het taartje kan wel 40 minuten of langer. Wanneer een satéprikker er schoon uitkomt is je taartje klaar.

Heerlijk om te delen met iemand die je lief is!

Advertenties
Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: