Zoete aardappel met broccoli en garnalen

*Puur en Lekker gaat verder op http://www.proevenmetliefde.nl, kijk hier voor meer recepten!*

Vandaag deel ik mijn allerlekkerste gerecht met jullie: zoete aardappel uit de oven. Je kunt het combineren met wat je maar lekker vindt. De smaak is heerlijk zacht en de aardappel alleen vult al erg goed.

Elke week krijgen wij een groentetas via de natuurvoedingswinkel met daarin allerlei biologische groenten en fruit (nou ja, niet krijgen natuurlijk, we hebben een abonnement). Deze week zat daar onder andere een broccoli tussen. Het is een uitdaging om steeds weer iets anders te verzinnen met bepaalde groenten. Wij kunnen hier onze borst maar nat maken, want er staan een paar hele mooie broccoli’s in de tuin. Ik vond een leuk recept met broccoli, sinaasappel en garnalen, de combinatie was erg lekker! Hierbij dus het recept:

Zoete aardappel uit de oven:

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 á 2 lepels creme fraich
  • snufje kaneel
  • klontje boter
  • theelepel agavesiroop (suiker of honing mag ook)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een rooster met aluminiumfolie en leg de zoete aardappel hierop. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel, zodat het vocht eruit kan lopen. Doe de aardappel 45 minuten in de oven. Ondertussen kun je de broccoli bereiden. Wanneer de aardappel klaar is, laat je hem even afkoelen. Maak met een scherp mes een snee in de lengte van de aardappel. Lepel voorzichtig de vulling eruit en doe deze in een schaaltje. Voeg de creme fraich, kaneel, agave en boter hieraan toe en meng goed met elkaar. Schep dit mengsel terug in de zoete aardappel.

Broccoli met garnalen:

Ingrediënten

  • Stronk broccoli
  • 200 gr. garnalen
  • 1 biologische sinaasappel
  • snufje nootmuskaat
  • scheutje witte wijn

Bereiding:

Was de sinaasappel en rasp de schil boven een kommetje. Voeg hier ook het sap van de sinaasappel aan toe. Doe de garnalen erin en laat even marineren. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook ze 1 minuut in kokend water.

Doe olijfolie in een wok en wok de broccoli en garnalen met het sap. Voeg hier de wijn aan toe, de nootmuskaat en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Doe de zoete aardappel op een bord en schep hierbij wat broccoli. Serveer met de overgebleven witte wijn! Een perfecte afsluiter van het weekend.

Advertenties
Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: