Over mij

Welkom bij Puur en Lekker en leuk dat je even komt kijken! 

Ik ben Nelleke en ik woon samen met Jacobus en onze twee katten Doortje en Mickey in een klein, knus huis net buiten een dorp.

Ik heb altijd een bepaalde interesse gehad voor eten en koken, maar sinds een paar jaar is dit uitgegroeid tot een passie. Ik kook het liefst zo puur mogelijk. Zonder zakjes en pakjes. We hebben een moestuin en een kas en in de zomer een overvloed aan vers fruit en lekkere groenten.

de kruidentuin, van de kruiden wil ik cremes maken

een kijkje in de kas..

onze moestuin

Alhoewel het tuinieren mijn lieve vriend beter afgaat (lees: hij beleeft er meer plezier aan), ben ik niet de beroerdste om hem te helpen alles te verwerken. In het weekend heb ik vaak zin om iets lekkers te bakken. Soms vervang ik bepaalde ingrediënten omdat ze een gezondere keus zijn maar belangrijk is ook dat het lekker is wat ik maak!

Waarom de keuze voor puur eten? Tsja, hier is niet echt een aanleiding voor. Ik lees veel recepten van mensen die een intolerantie of allergie voor bepaalde voedingsstoffen of ingrediënten hebben, dit is bij mij niet het geval. Het is geen noodzaak voor mij om puur te koken. Toch vind ik het erg belangrijk om op een gezonde manier te leven. Ik wil nog wel even meegaan, het liefst op een gezonde manier. Ik geloof niet in bewerkt voedsel. En ik geloof er ook niet in dat bewerkt voedsel mij hierbij kan helpen. Sinds ik bewuster met eten bezig ben heb ik amper meer last van hoofdpijn, heb ik meer energie en zit ik lekkerder in mijn vel. Dat zegt voor mij al genoeg. Bovendien vind ik het ook veel lekkerder en dat is voor mij de belangrijkste reden om puur te eten!

O ja, de mooie foto’s die je bij de recepten ziet zijn gemaakt door mijn lieve vriend Jacobus de Boer. Hij houdt ook een site bij met interessante weetjes over voeding! En sinds kort maak ik zelf ook foto’s!

Advertenties

2 thoughts on “Over mij

  1. Petra Huizenga schreef:

    leuke site Nelleke, groet Petra.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: